Administration Remodeling

A Suite to Suit

The goal of the new design was to create a functional administrative suite to serve as a transparent, yet confidential working environment.  The program includes private offices for the Administration and staff, conference rooms, a work room, storage rooms, a kitchenette, and reception area.

Top Secret

The confidential aspect of dealing with sensitive information meant acoustics were a primary concern.  Cork flooring and perforated wood ceiling tiles addressed sound transmission in the open public spaces while all walls, ductwork, doors and windows were treated to provide the utmost privacy within the offices.

From Red to Green

The client was concerned with sustainability, which was accommodated in a visual way through the use of sustainable natural finishes, such as the cork flooring in reception. More subtle are the energy savings realized through daylighting, such as borrowed light and the new skylights that bring natural light to interior spaces.

The translucent mural wall, also part of the design, pays tribute to the district’s character and heritage. The interior space benefits from the natural light provided by skylights, which are integrated into the space with diffusers.
The conference room features ample space and integrated technology, addressing the specific requirements identified in the program. The skylight brings in natural light and the remote control operated shading feature makes it possible to use the projector on sunny days.
The cork floors, carpet and perforated wood ceilings minimize sound transmission in the open, public spaces. These materials also address the project’s sustainability goals; the cork is rapidly renewable, the carpet contains high recycled content and the ceiling was sustainably harvested.
The break out meeting space is open and airy. Natural light is brought into the space from the reception area, which in turn borrows light from the adjacent single loaded corridor.

National Recognition: AS&U Magazine www.schooldesigns.com

Special Publisher’s Commendation Award from LEARNING BY DESIGN – Fall 2012

Related Works

Other stunning projects for our amazing clients

Making a Middle School
Classrooms Tailored to Next Generation Science Curriculum
Expansion Yields Limitless Possibilities for Performing Arts
Student Focused Renovations
Reimagined Learning Spaces
Ample Practice and Performance Spaces Enhance Performing Arts Program
Fieldhouse Rises from the Rubble
Inspiring Learning Everywhere
Student Space for Peer-to-Peer Collaboration
Elementary School Architecture Designed to Create Community
Curriculum Takes Center Stage
Fire with Fire
Classroom Design Boosts Peer Learning
Classroom Additions Create Spaces to Learn 21st Century Skills
Community Focused Early Learning Center
Not Your Father’s School Cafeteria
Physical Fitness and Extracurricular Activities are Enhanced in this New Fieldhouse
Science Classroom Design Breaks the Boundary Between Lecture and Lab
A Focus on Fitness
A Student-Centered Classroom Design Inspires Scientific Exploration
Share Our Work