Homewood Flossmoor Community High School TV Studio Renovation

Collaboration is key

This design, featuring school-inspired colors and a mural wall that celebrates departmental milestones, showcases the collaborative nature of the TV/Radio Studio program. Students work together, using state of the art digital TV and radio production equipment. Existing spaces were renovated to provide two classrooms, multiple editing suites, television studio with control room, green room and make-up, a radio studio with announcing booth and private sound booth, offices and conference room for program directors and storage areas for costumes and equipment.

Flexibility and Function

Behind the new broadcasting desk is an electric glass privacy wall, allowing visitors to view the inner workings of production during rehearsals, while keeping them out of shots during filming. For flexibility, the desk features movable curtains and a retractable green screen to allow multiple possibilities when filming. There are more green and white screens and curtains on set to allow even greater flexibility and indulgence of student creativity.

Appropriate Acoustics

Acoustics were important. Cork flooring and perforated wood ceiling tiles reduce noise in the open public spaces, and all walls, ceilings, ductwork, doors and windows were treated to provide sound isolation within the editing and studio spaces.

Related Works

Other stunning projects for our amazing clients

Expansion Yields Limitless Possibilities for Performing Arts
Ample Practice and Performance Spaces Enhance Performing Arts Program
Engaging and Playful Library Media Center
The Spotlight is on Performers in New Amphitheater Design
A New Makerspace Takes Form
Auditorium Design is a Showcase for the Performing Arts
Feeling Right at Home with Books
A Public Space Offers Privacy and Flexibility
Form and Function Meet
Creating Great Places to Learn
Engaging Environments that Enhance the Arts
Library with Spaces for Individual and Group Study
Setting the Mood
Share Our Work