Client:Homewood Flossmoor Community High School District 233
Date:July 31, 2012

Vikings show their Pride

Homewood Flossmoor Community High School

Administration Remodeling

  • A Suite to Suit

    The goal of the new design was to create a functional administrative suite to serve as a transparent, yet confidential working environment.  The program includes private offices for the District Superintendent and staff, conference rooms, a work room, storage rooms, a kitchenette, and reception area.
  • Top Secret

    The confidential aspect of dealing with sensitive information meant acoustics were a primary concern.  Cork flooring and perforated wood ceiling tiles addressed sound transmission in the open public spaces while all walls, ductwork, doors and windows were treated to provide the utmost privacy within the offices.
  • Building the Brand

    Special care was given to reflect the character and tradition of the campus through the use of natural stone, school-inspired colors and a mural wall that celebrates the District’s past and present.
  • From Red to Green

    The client was concerned with sustainability, which was accommodated in a visual way through the use of sustainable natural finishes, such as the cork flooring in reception. More subtle are the energy savings realized through daylighting, such as borrowed light and the new skylights that bring natural light to interior spaces.

*

National Recognition: AS&U Magazine www.schooldesigns.com

*

Special Publisher’s Commendation Award from LEARNING BY DESIGN – Fall 2012